fbpx
Translated by Google Translate

Digitala möjligheter

Digital transformation för ditt företag

Behöver du råd och stöd inför nya digitala satsningar? För att vara konkurrenskraftig inser allt fler att det gäller att hänga med i den digitala utvecklingen. Propell erbjuder ditt företag eller din organisation som verkar i Gävleborg kunskap, kontakter och tillgång till olika kostnadsfria* expertinsatser för att stötta i det arbetet.

dator

Hur kan ditt företag och din organisation dra nytta av den digitala utvecklingen?

Vad är digital transformation och hur kan ditt företag dra nytta av det?

Digital transformation handlar om hur människor kan lösa problem och förbättra olika arbetsmetoder med hjälp av digital omställning och innovation. Så hur kan du dra nytta av digital transformation för att förbättra och effektivisera din verksamhet? Propell vägleder företag och organisationer framåt för att få er att börja tänka nytt och för att möta era kunders förändrade behov.

Behöver ditt företag någon som guidar er framåt?

Genom vårt breda nätverk av experter och tillgång till all kompetens inom forskningsinstitutet RISE kan vi bidra till er verksamhetsutveckling så att ni kan förverkliga era idéer och ambitioner för att bli konkurrenskraftiga. Varje utmaning är unik och vi behovsanpassar alltid våra lösningar för att de ska passa ditt företag eller din organisation. Vi är en opartisk vägledare som jobbar under sekretess och våra tjänster är kostnadsfria*. Påbörja er förändringsresa med hjälp av Propell.

Behovsanalyser, utbildningar och workshops

Vi hjälper er att utveckla era affärsmodeller och utforska nya digitala möjligheter genom behovsanalyser, olika typer av utbildningar och workshops. Vi arbetar bland annat med etablerade verktyg och metoder på marknaden så som exempelvis Business Model Canvas och Lean i vårt arbete med er.

Just nu driver vi exempelvis utvecklingsprojektet Ställom Go! där det finns möjlighet att ta del av konsultinsatser för att få en flygande start i förändringsarbetet. Kontakta oss om du vill göra en intresseanmälan!

Brett nätverk och tillgång till expertis

Tack vare vårt nära samarbete med andra företagsfrämjare, innovationsstödjande aktörer och tillgång till Sveriges forskningsinstitut RISE kan vi guida ditt företag vidare och ge er de bästa utvecklingsmöjligheterna för att förverkliga era idéer. Tillsammans ökar vi konkurrenskraften i hela Gävleborg och gör företag mer attraktiva både regionalt, nationellt och globalt.


*Det kan förekomma kostnader för ditt företag i samband med deltagande i våra olika typer av satsningar och projekt, beroende på hur satsningarna är upplagda och vilken finansiering som finns. Det kommer framgå tydligt om du som företag behöver betala något för insatserna.  

Ola Wallberg och Susanne Nylén

Behöver ditt företag någon som guidar er framåt?

Fyra tips för att ta sig an digitaliseringen

  1. Se det inte som enbart teknik. Börja i att hitta behov och fundera över hur en önskad lösning skulle se ut, utan att bry er om hinder eller bromsar. Gå därefter ut och kolla efter vilken teknik som skulle kunna möjliggöra detta. Bli ”behovsletare” dvs fundera på vad som är jobbigt och besvärligt i er verksamhet? Vad kan vara jobbigt för era kunder? Kan ni underlätta för er själva eller kunderna på något sätt?
  2. Öka omvärldsbevakningen, inte bara inom den egna branschen. Inspireras av vad andra företag och organisationer gör och har gjort, var nyfiken på nya saker. Fundera över det ni ser i omvärlden och framför allt var någonstans i er verksamhet som det skulle kunna ge effekt.
  3. Våga öppna er och samverka! Gör det tillsammans med andra företag. Prata med befintliga och nya leverantörer för att få input på vad de tänker på området framåt. Prata med era kunder och identifiera deras behov och önskemål. Förankra incitament för fortsatt digitalisering internt, initiera rörelse och involvera medarbetare.
  4. Börja i små steg. Gör – Utvärdera – Lär – Gör igen. Våga arbeta efter metoden ”fail-fast”, men ge inte upp!

 

Vill du få hjälp att utveckla din idé?

Kontakta oss

Prenumerera

 

Exempel på företag som vi arbetat med och inspirerat till att börja sin förändringsresa;

Enava, Ljusdal  
Ryon Märk, Hudiksvall
Sjölins Smide, Hudiksvall
MittX, Färila
ExTe, Färila
Scandymet, Söderhamn
Inseco, Söderhamn
Redskaparna, Söderhamn
Alderholmens Mekaniska, Gävle