fbpx
Translated by Google Translate

Mighty

Upptäck och utveckla er digitala potential

Är ditt företag eller organisation intresserad av att utvecklas inom digitalisering, specifikt inom artificiell intelligens, cybersäkerhet och högpresterande datorsystem? Då har du kommit rätt. Genom den europeiska digitala innovationshubben Mighty kan vi erbjuda er skräddarsydda lösningar och expertis för att guida er mot digital framgång.

Digital omvandling av din verksamhet

Mighty är en europeisk digital innovationshub (EDIH) som stödjer små och medelstora företag inom tillverkande industri och offentlig sektor (GovTech*) att utvecklas inom digitalisering specifikt inom artificiell intelligens, cybersäkerhet och högpresterande datorsystem. Initiativet Mighty sker i samverkan mellan RISE, Propell i Hudiksvall, Sandbacka Science Park i Sandviken, Dalarna Science Park i Borlänge och Compare i Karlstad.

Genom Mighty får företag inom tillverkande industri och offentlig sektor tillgång till testmiljöer, nya nätverk för innovation, möjligheter till vidareutbildning och stöd i att hitta finansiering för att genomföra en digital och grön omställning. Mighty kan erbjuda ditt företag eller din organisation följande tjänster;

Mäta digital mognad

Med hjälp av verktyget” Digital Maturity Assessment” (DMA) kan vi hjälpa er att bedöma er digitala mognad och genom verktyget kan vi framgångsrikt vägleda er på er digitaliseringsresa.

Teknisk rådgivning och testning

Mighty erbjuder teknisk rådgivning och testning för att stödja digitaliseringen. Exempelvis kan vi ge er tillgång till test och demoanläggningar där ni kan få möjlighet att testa avancerade digitala verktyg och tekniker innan ni bestämmer er för att implementera dem.

Nätverkande och finanseringshjälp

Mighty tillhandahåller finansieringsrådgivning och möjligheter till nätverkande. Vi försöker att hitta finansiering som kan passa just era utvecklingsbehov.

Vidareutbildning

Vi hjälper dig att utvecklas inom områden som är viktiga för att ni ska uppnå en framgångsrik digital omvandling.

Vill du delta eller bara veta mer?

Kontakta Maria Svensson eller Torbjörn Jonsson

Vad är en Europeisk Digital Innovationshub (EDIH)?

Europeiska Digitala Innovationshubbar (EDIH) är ett stödsystem som öppnar nya möjligheter för företag och organisationer att bli mer konkurrenskraftiga genom att stödja sin digitala omvandling. Dessa hubbar har en central roll vid genomförandet av EU-programmet för ett digitalt Europa och möjliggöra att företag och offentlig sektor får ta del av de senaste digitala teknikerna, inklusive artificiell intelligens (AI), cybersäkerhet och högpresterande datorsystem (HPC). Syftet med satsningen på EDIH är att stimulera en digital transformation inom alla branscher och inom offentlig sektor i EU. Huvudfokus ligger på ökad digitalisering i företag, framför allt de små och medelstora, samt på de delar av offentlig sektor som har behov av ökad digitalisering.

Mighty är en av många EDIHar som finns runt om i Europa. Sverige har tilldelats fyra EDIH som finansieras via EU programmet DIGITAL. Ytterligare sju sökande håller så hög kvalité att de kvalificerade sig som EDIH, så kallad ”Seal of Excellence”. Mighty EDIH är en av de sju Seal of Excellence. Tillsammans ger dessa 11 en bra geografisk spridning av EDIH i Sverige. Här är en karta över alla som finns just nu. Genom tillgång till EDIH-nätverket hjälper vi varandra med kompetens och kan därför hitta specifika kunskaper och andra parter som matchar dina utmaningar.

*GovTech innebär nya smarta välfärdstjänster och produkter för anställda och medborgare som är samskapade av innovativa företag och offentlig sektor.