fbpx
Translated by Google Translate

Vinnarna i Propell Hackathon!

Låt oss presentera det vinnande laget i Propell Hackathon, den 3 juni! Det vinnande laget bestod av: Karin Hansson från MIKA Gruppen AB, Karin Nygård Skalman från Mittuniversitetet och Mårten Lindqvist och Christer Olsson från Hudiksvalls kommun.

Delar av den vinnande idén
Laget hade en idé om att huset skulle lyftas upp ur marken med hjälp av hydraulik – likt en hiss. I hissen skulle man kunna gömma Vatten/avlopp etc. Laget hade även tänkt i flera steg med allt från hållbarhet till kundresan.

Juryns motivering
Idéerna som kom fram under dagen presenterade i en fyra minuters lång pitch för en jury på sex personer. Idéerna utvärderades sedan av juryn under kriterierna genomförbarhet, hållbarhet, innovationshöjd, upplevelse genom de 5 sinnena och magkänsla – kan man göra magin till verklighet?

Juryns motivering löd: ”Med teknik som på ett innovativt sätt överraskar och stärker upplevelsen och dessutom är genomförbar har denna grupp gjort Baba Jaga verklig. Med medvetna val och med medvetna beslut i kundresan bygger de successivt upp en kuslig känsla. Vi tänker oss dit mitt i natten och ryser. Rädsla är ett språk som hela världen förstår det gryr för den mörka turismen. Denna grupps House of Baba Jaga ökar Hälsinglands attraktionskraft ytterligare”

Utmaning från House of Helsinglight
Utmaningen till hackathonet kom från House of Helsinglight. Lagen hade 10 timmar på sig att hjälpa Petra och Fredrik som driver House of Helsinglight att komma på smarta idéer om hur man kan bygga ett hus på kycklingben och en kuslig destination i Vattlång, Hälsingland.

Hackathonet möjliggjordes tack vare projektet InnoCAPE med finansiering från Interreg Baltic Sea Region.

Se ett klipp från hackdagen!

 

”Det här var det mest sociala umgänge jag har haft på länge!”

Kommentar från en deltagare under utvärderingen av hackathondagen.