fbpx
Translated by Google Translate

Ett hus på kycklingben – ja det är möjligt!

Den 3 juni arrangerade Propell sitt första hackathon, inom ramen för projektet InnoCape, för att lösa en spöklik utmaning. Utmaningen från House of Helsinglight offentliggjordes för deltagarna under starten – att bygga ett hus på kycklingben, hur gör man? Ett tjugotal deltagare från olika branscher deltog digitalt för att lösa utmaningen under 10 timmar.


Kulturentreprenörerna, Fredrik Fernlund och Petra Shara Stoor och deras första skiss av Baba Yagas hus på kycklingben.

En spöklik utmaning – ett hus på kycklingben!
Under Propell Hackathon skapade deltagarna nya nätverk och samarbeten – samtidigt som de löste en utmaning tillsammans. Utmaningen kom från kulturentreprenörerna Petra Shara Stoor och Fredrik Fernlund som driver House Of Helsinglight, en spännande och kreativ plats i Vattlång, Hälsingland. Paret önskade få hjälp med att skapa sitt drömprojekt, något värre än Hobbiton i Nya Zeeland och Burning Man Festival i USA – nämligen ett hus på kycklingben. Är det möjligt? Det var något som deltagarna skulle klura på. Huset skulle kunna röra på sig, sticka ut från det vi är vana att se, men hur gör man det?  

Värdefulla idéer för framtiden
Deltagarna delades in i olika lag digitalt för att klura på lösningar under 10 timmar. Idéerna som de kom fram till presenterade de i en fyra minuters lång pitch (kort och slagkraftig presentation) för en jury på sex personer. Idéerna utvärderades på genomförbarhet, hållbarhet, innovationshöjd, upplevelse genom de 5 sinnena och magkänsla – kan man göra magin till verklighet? 

Hacket blev en framgång och Sara och Fredrik från House of Helsinglight var nöjd med resultatet från de olika lagen. De olika lagen gav positiv feedback om att det var en rolig och inspirerande dag och att det var värdefullt att kunna bidra med sina färdigheter och erfarenheter så att Hälsingland kan utvecklas.  

I skrivande stund överväger juryn vilket lag som ska bli det vinnande och kamma hem ett varsitt par av VR-glasögonen Oculus Quest 2. Följande personer sitter med i juryn:

Hanna Rudolfsson Rådgivare, ALMI Gävle-Dala
Suzanne Bäckman, Näringslivsutvecklare Ljusdals kommun
Mitalee Kotak, projektledare, HNA  och programchef Accelerate your business
Johan Wickenberg, affärscoach Movexum
Lars Gustavsson, industridesigner i egna bolaget Funk o Form
Karin Engman, filmare från Bollnäs bl.a. Draug 2018