fbpx
Translated by Google Translate

Unga företagare tävlade i Draknästet

Under onsdagen samlades 45 elever från Bromangymnasiet fördelade på tio lag för att pitcha sina idéer inför ”drakarna” i hopp om att komma på pallplats och bli ett av tre lag som fick dela på prispengarna, totalt 10 000 kr.  Prispengar som de kan använda för att fortsätta att utveckla sina UF-företag.

Mångfald av idéer

45 elever som går andra och tredje året på Bromangymnasiet fanns på plats för att presentera sina olika företagsidéer. Eleverna var fördelade på tio olika UF-företag och presenterade olika produkter, tjänster och lösningar, det var allt från idéer om ljus och nyckelbrickor till müsli och sport.

Under året har Propell både coachat och haft inspirerande föreläsningar för flertalet av eleverna tillsammans med lärare på Bromangymnasiet och detta var det avslutande momentet i samarbetet. Läs mer om vårt arbete med Bromangymnasiet här; https://propell.se/propell-tar-uf-foretagen-till-nasta-niva/

Hemtrevligt UF, som tillverkar ljus av gamla ljusstumpar.

Eleverna förberedde det sista inför sin pitch i Propells olika grupprum på Magasinsgatan

Pitch för drakarna

Varje lag fick under dagen chansen att pitcha sin företagsidé inför en panel av erfarna investerare, något som man i dessa tävlingssammanhang kallar drakar. Drakarna utmanade eleverna, ställde frågor och bedömde idéernas potential. Målet var inte bara att vinna prispengarna utan även skapa en lärande och inspirerande upplevelse för de unga företagarna samt förbereda dem inför att delta i den regionala och nationella tävlingen som arrangeras av organisationen Ung företagsamhet.

Drakarna under dagen var Julia Öhman, representant från Tregion Startup Invest, företagsrådgivaren Kim Tikkanen från Hälsinglands Sparbank och Martin Askne, innovationscoach från Propell.

Prispengar i potten

En prissumma på 10 000 kronor från Hälsinglands Sparbank delades ut i slutet på dagen efter att drakarna haft sin överläggning. Prispengar som UF-företagen nu kan använda för att utveckla sina företag. Det lag som lyckades imponera mest på dragarna var Nordic Nourishment, som tillverkar granola och müsli av restprodukter från ölbryggning och de tog hem förstapriset på 5000 kr.

Läs gärna mer om UF Nordic Nourishment och deras produkt i en artikel från Hudiksvalls tidning

På en andra plats kom Soothe&Scented och tilldelades 3000 kr. Företaget gör handgjorda, allergivänliga och veganska doftljus.

Och på en tredje plats kom SportBoken som tog hem 2000 kr. Sportboken är en bok fylld av Sporthistoria från Hudiksvall.

Läs gärna intervjun från Hudiksvalls Tidning från dagen – https://www.ht.se/2023-12-07/testar-saljande-argument-pa-drakar

 

Har du också unika idéer?

Välkommen med dina frågor till oss

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att ta del av spännande berättelser om vad som händer på Propell samt kommande event.

Prenumerera