Propell blir samarbetspartner till innovationstävling
Under hösten kommer människor från hela världen att samlas i ett digitalt hackathon när stiftelsen Hack For Earth Foundation vill hitta lösningar på de 17 globala målen. Global samverkan är ett första steg i att samlas och drömma om en hållbar framtid. FindIT och Sandbacka Science Park är ambassadörer för innovationstävlingen där även Propell kliver in som samarbetspartner.
Hacka för en bättre framtid – hur vill du att världen ser ut år 2045?
Hack for Earth vill samla kreativa och engagerade medborgare och organisationer över hela världen för att hitta verkliga lösningar på de 17 globala målen och göra dem levande. Tävlingen är uppbyggd i tre delar, där den första delen som lanserades i maj fokuserar på att samla in drömmar från hela världen. De insamlade drömmarna kommer vara en del av grunden för de utmaningar som lagen kommer arbeta med under själva tävlingsdagen. Så vad drömmer du om? Du kan göra skillnad genom att bara drömma! Vi söker dig som har visioner om en hållbara framtid. Dela din dröm via text eller film här
Från myndighetsuppdrag till stiftelse
Hack the Crisis Sweden och Hack for Sweden är några av de tidigare myndighetsuppdrag som har format stiftelsen Hack for Earth Foundation. Konceptet Hack for Earth bygger på ett hackathon, det vill säga en process för innovationstävlingar som främjar datadriven innovation.
Mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling
Globala målen brukar kallas mänsklighetens färdplan mot en hållbar utveckling. De omfattar alla tre dimensioner av hållbar utveckling – den miljömässiga, sociala och ekonomiska – och om de nås till 2030 kommer de att bidra till stabilitet och välmående för varenda människa men även en välmående natur och planet. Det är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit.
Vad är ett hackathon?
En hackathon är en tävling inom innovation. På kort tid, ofta mellan 24 och 48 timmar, arbetar deltagare som kallas ”hackare” tillsammans i team för en specifik utmaning. Målet är att skapa nya lösningar. Före hackathon formuleras specifika utmaningar, och dessa utmaningar görs ofta till en fråga. En jury väljer sedan vinnarna enligt en uppsättning fördefinierade kriterier.
Enligt vår erfarenhet kan ett hackathon vara ett mycket kraftfullt verktyg för att förnya och hitta innovativa lösningar på utmaningar och problem. Det är när människor med olika bakgrund möts som spännande saker kommer att hända. Läs om när vi arrangerade ett hackathon för att hjälpa Helsinglight att hitta lösningar på hur man kunde konstruera ett hus på kycklingben på ett smart sätt.