fbpx
Translated by Google Translate

Nya samarbeten och digitala möjligheter för Körkortsmottagningen

Körkortsmottagningen i Hudiksvall och Gävle hjälper personer att få tillbaka indragna körkort, på grund av att de använt förbjudna substanser i trafiken. Tillsammans med Propell och Enterprise Europe Network har man påbörjat ett arbete för att undersöka digitala möjligheter och nya samarbeten som ska underlätta för deras patienter.

Läkarintyg för indraget körkort

Att förlora körkortet på grund av alkohol, narkotika eller andra preparat kan vara en svår och livsomvälvande upplevelse. För många innebär det inte bara en förlust av frihet utan även möjligheten att arbeta och ta hand om vardagliga ärenden. Körkortsmottagningen har flerårig erfarenhet av att stödja personer som fått sitt körkort indraget och erbjuder olika tjänster som syftar till att underlätta processen att återfå sitt körkort.

– För att få tillbaka sitt körkort krävs provtagningar och läkarintyg och det hjälper vi till med. Vi ser till att göra processen för dessa personer smidig, säger Åsa M Eriksson, VD och delägare.

Wiveka Alba, mottagningssköterska och Åsa M Eriksson, vd och delägare samt mottagningssköterska, terapeut och behandlingsassistent på körkortsmottagningen.

Utmaning med tester

För att få ett läkarintyg behöver patienterna med kort varsel infinna sig på en vårdcentral/sjukhus för att lämna blodprover.

– Vår utmaning är att många av våra patienter befinner sig i andra länder och har då svårt att infinna sig på svenska vårdmottagningar med kort varsel. Så här önskade vi få stöd i att hitta nya lösningar och samarbeten, fortsätter Åsa

Seth Nilsson, Specialist i psykiatri och allmänmedicin, beroendeläkare på Körkortsmottagningen

Internationellt nätverk

Körkortsmottagningen kom i kontakt med Propell och det internationella affärsnätverket Enterprise Europe Network (EEN) tidigare i år. Tillsammans med EEN har man undersökt potentiella vägar framåt och hur man kan utvidga verksamheten till i första hand Norge.

– Vi har patienter i Norge och här önskade vi få hjälp att hitta samarbetspartners inom vården. Genom EEN fick vi hjälp att komma vidare och har nu dialog med vårdkontakter inom den privata sektorn, vilket känns väldigt bra, säger Åsa

Mäta digital mognad

Utöver expanderingen i Norge önskade även företaget skala upp och digitalisera verksamheten. Som ett första steg fick företaget möjlighet att göra en digital mognads analys, inom ramen för den europeiska digitala innovationshubben Migthy. Detta för att undersöka deras nuläge och förutsättningar framåt.

– Tillsammans har vi undersökt olika vägar, vad vi vill göra i vår verksamhet och fått stöd i hur vi ska tänka framåt i vårt digitaliseringsarbete. Det är ett arbete som vi fortsätter med. Det är en omställning, men det kommer bli roligt, avslutar Åsa

Företaget kommer nu att se över sin affärsmodell och ta fram nya processer för att förbättra och effektivisera verksamheten ytterligare tillsammans med Propell och EEN.

Vill du också hitta nya internationella samarbeten? Eller digitalisera din verksamhet?

Kontakta oss

Mighty EDIH stödjer små och medelstora företag inom tillverkande industri och offentlig sektor att utvecklas inom digitalisering, specifikt inom artificiell intelligens, cybersäkerhet och högpresterande datorsystem. Mighty EDIH är ett samverkansprojekt mellan RISE, Propell, Sandbacka Science Park, Compare, Dalarna Science Park och finansieras av:

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att ta del av spännande berättelser om vad som händer på Propell samt kommande event.

Prenumerera