fbpx
Translated by Google Translate

Gör en resa mot ett cirkulärt tänk

Vad är egentligen cirkulär ekonomi och hur kan ditt företag dra nytta av det? Det är något som Thomas Åkesson, projektledare på Propell och RISE arbetar med. Just nu söker han efter små och medelstora företag som vill se sin verksamhet och de utmaningar som finns med nya ögon.

– Vi behöver alla få upp ögonen för cirkulär ekonomi och vad det kan göra för oss människor, organisationer och företag på olika plan. Det här är en unik möjlighet för företagen och innebär att de kommer att ligga steget före alla andra, inleder Thomas

Först ut är företagare i Dalarna

Satsningen handlar om att företag runt om i Sverige kan delta i en kostnadsfri workshopserie för att få ökad förståelse inom cirkulär ekonomi. Under träffarna är det erfarna affärsutvecklare och processledare som guidar och inspirerar kring området och i Dalarna är man redan i full gång.

– Just nu är det flera företag i Dalarna som är med och utforskar vad de kan göra för att få in ett mer cirkulärt tänk i deras verksamheter. Det är spännande att se hur de utbyter erfarenheter och identifierar utmaningar där det finns utvecklingspotential, fortsätter Thomas.

Unik chans för företagen i Gävleborg

Nu har även företagen i Gävleborg en chans att haka på initiativet, då det arrangeras en omgång i Bollnäs.

– Här finns en möjlighet för Gävleborgsföretagen att bli en del av en resa mot ett mer cirkulärt tänk och ställa om för ökad klimat- och affärsnytta. Vi riktar oss inte till någon speciell bransch, utan bara att ditt företag vill göra en förändring och förflyttning mot ett mer cirkulärt tänk i er verksamhet är man välkommen.

Första träffen i Gävleborg arrangeras den 28 september i Bollnäs

Läs mer och anmäl dig här

Ett gemensamt initiativ

Kickstart cirkulär ekonomi är ett initiativ från Delegationen för cirkulär ekonomi med syfte att ge kunskap och inspiration till små och medelstora företag för att börja tänka mer cirkulärt. Pilotprojektet drivs av SuPr, som är noden för hållbar produktion i Sverige vid Södertälje Science Park, med stöd av forskningsinstitutet RISE som huvudsaklig utförare. Workshoptillfällena är kostnadsfria och leds av processledare och affärsutvecklare från RISE och Propell i Hudiksvall och träffarna koordineras av IUC Gävleborg. Pilotprojektet finansieras av Sveriges innovationsmyndighet, Vinnova


Har du några frågor? 
Kontakta Thomas

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att ta del av spännande berättelser om vad som händer på Propell samt kommande event.

Prenumerera