fbpx
Translated by Google Translate
Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Dags att börja tänka cirkulärt – Gävleborg

Vad är cirkulär ekonomi och hur kan ditt företag dra fördel av det? Små och medelstora företag från Gävleborg är välkomna att kostnadsfritt delta i en workshopserie kring cirkulär ekonomi. Du får inspiration för hur ditt företag kan ställa om för ökad klimat- och affärsnytta.

Kickstart cirkulär ekonomi är en engagerad resa som sträcker sig över tre tillfällen med inspirationsföreläsningar, workshops och diskussioner. Erfarna affärsutvecklare och processledare kommer att ge er ny kunskap och vägledning inom området cirkulär ekonomi.

I Dalarna är företagen redan igång – läs mer

Omfattning & upplägg

Att ta del av Kickstart cirkulär ekonomi innebär att ditt företag investerar i en heldag och två halvdagar med workshops kring cirkulär ekonomi.

Tillfälle 1, 28 september 09.00-16.00, Bollnäs: Heldag med inspiration och workshops för nya perspektiv och idéer

Tillfälle 2, 12 oktober 11.30-16.00, Bollnäs: Workshops för att identifiera företagens möjligheter

Tillfälle 3, 26 oktober 11.30-16.00: Företagens redovisning och utbyte av erfarenheter

Hemuppgifter mellan träffarna för att påbörja interna processer och tankar.

Ett deltagande kommer att ge:

• Nya insikter kring cirkulär ekonomi, se er verksamhet och era utmaningar med nya ögon.

• Påbörja eller fortsätta er resa mot ett mer cirkulärt tänk.

• Öka förståelse för hur cirkulär ekonomi ger er ökad konkurrensfördel och ökad lönsamhet.

• Möjlighet till fortsatt support, stöd och tillgång till nationellt nätverk.

• Utökat samarbete mellan företag inom området cirkulär ekonomi.

• Förberedelser inför framtida påtryckningar (Lagar, regler och kunders krav)

För vem?

Kickstart Cirkulär Ekonomi vänder sig till små och medelstora företag oavsett bransch. Dessa tillfällen gäller för företag i Gävleborg. Vi använder oss av EU:s definition av små, medelstora och stora företag: läs mer om ditt företag uppfyller kraven här.  

Du deltar med andra företag med max två deltagare per företag. Vi uppmuntrar er som deltar att gärna ha en jämlik representation utifrån ålder, kön och bakgrund. Kickstart cirkulär ekonomi är kostnadsfritt för deltagande företag. Vid en anmälan förbinder du/ni er att delta på alla tre workshoptillfällena.

Ett gemensamt initiativ

Kickstart cirkulär ekonomi är ett initiativ från Delegationen för cirkulär ekonomi med syfte att ge kunskap och inspiration till små och medelstora företag för att börja tänka mer cirkulärt. Pilotprojektet drivs av SuPr, som är noden för hållbar produktion i Sverige vid Södertälje Science Park, med stöd av forskningsinstitutet RISE som huvudsaklig utförare. Workshoptillfällena leds av processledare och affärsutvecklare från RISE och Propell i Hudiksvall och träffarna koordineras av IUC Gävleborg. Pilotprojektet finansieras av Sveriges innovationsmyndighet, Vinnova

Vid frågor kontakta:
Thomas Åkesson, thomas.akesson@ri.se

– Här finns en möjlighet för Gävleborgsföretagen att bli en del av en resa mot ett mer cirkulärt tänk och ställa om för ökad klimat- och affärsnytta. Vi riktar oss inte till någon speciell bransch, utan bara att ditt företag vill göra en förändring och förflyttning mot ett mer cirkulärt tänk i er verksamhet är man välkommen.

Läs mer