fbpx
Translated by Google Translate
Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tillsammans mot en Cirkulär Ekonomi : nya samarbetsformer, nya möjligheter

Samverkan–samarbete–symbios är nyckeln till att just din verksamhet kan bli en del av den hållbara, cirkulär ekonomin som är vår framtid. Seminariet bjuder på några spännande insikter, exempel och öppningar till insatser som redan är på gång. Högskolan i Gävle och Gävle kommun bjuder in till ett fullspäckat seminarium som fokuserar på nya samarbetsformer kring cirkulär ekonomi i Gävleborgs län.

En hel ny industri kring begagnat

Virtuellt studiebesök till Retuna i Eskilstuna. Retuna är ett världskänt varuhus bara för återanvändning. Vår virtuella runda med centrumledare Sofia Bystedt ger oss insikter i hur nya affärsmöjligheter och samarbeten öppnar sig.

 

Presentationer

Fyra parallella presentationer visar upp nya samarbetsformer, plattformar och initiativ.

  • Industriell och urban symbios – hur samverkan kan öppna nya möjligheter och nya affärsmodeller. Lär dig mer om industriell symbios och de plattformarna som redan finns! Med Daniele Silvestro (på engelska).
  • Ett mer cirkulärt Gävle – hur kan din verksamhet dra nytta av den nya förstudien som ska bana väg för cirkulär ekonomi i kommunen?
    Med Bodil Dürebrandt.
  • Hållbart värdeskapande genom cirkulära affärsmodeller – hur samverkan kring hållbarhet håller på att omvandla Gävleborg. Med Stina Jonsson.
  • Plast i Gävleborg – utmaningar och nya affärsmöjligheter. Hur kan vi ta hand om det plastavfall som finns i Gävleborg för att öka värdet på plasten och få ett cirkulärt system? Med Anna Högberg.

Läs inbjudan som pdf

Anmälan
http://bit.ly/Genius9juni

9 juni
09.30-11.30 med mingel från kl 09.00
Sänds via Zoom och Wonder.

Seminariet är kostnadsfritt. Fullständig agenda skickas ut närmare mötet

För frågor kontakta Stephen Hinton
stephen.hinton@hig.se 0730-311 625

Seminariet ingår i projektet Hållbart Värdeskapande genom Cirkulära Affärsmodeller (HVCA)  som drivs av RISE genom Propell ( tidigare Fiber Optic Valley) i samverkan med Högskolan i Gävle, stålklustret Triple Steelix och Region Gävleborg. Genom satsningen får företagen ett kostnadsfritt erbjudande att göra en flygande start i sitt förändringsarbete.