fbpx
Translated by Google Translate
Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lunchföreläsning – Digital Tsunami med hjärnforskaren Katarina Gospic

Mixing of minds – vägen till innovation

Kom på en utmanande föreläsning där du lär känna din hjärna genom olika experiment. Börja fundera över hur den digitala tsunamin påverkar just dina tankar, känslor och beteenden. En annorlunda föreläsning där din hjärna spelar huvudrollen. Vågar du?

Följ med på denna resa med Katarina Gospic, när hon med kunskap om hur ny teknologi och hjärnan fungerar, berättar om hur vi kan dra fördel av den digitala vågen i syfte att främja samarbete, kreativitet och innovation.

Idag är din långsammaste dag. Digitaliseringsvågen svepte över världen och i ett ögonblick förändrades vårt sätt att leva och arbeta. Pandemin visade hur föränderlig människan är under press. Nu när det värsta lagt sig börjar vi se ljuset i tunneln och den frågan alla ställer sig är hur vi nu ska fortsätta framåt. För att vara framgångsrik i den nya digitala tiden behöver vi ha koll på varifrån vi kommer och vart vi är på väg. Har vi det kan vi nyttja kraften i den digitala tsunamin som sveper över världen till vår fördel.

Om Katarina Gospic

Katarina Gospic är utbildad fysiolog, läkare och disputerad vid Karolinska Institutet i Stockholm. En av Katarinas främsta styrkor handlar om att göra svåra saker enkla att förstå.

Som tjugosjuåring blev hon intervjuad i The New York Times för sin banbrytande hjärnforskning. 2013 sommarpratade hon i P1 och 2015 blev hon ett av de nya ansiktena som fick pryda ”Stockholm Hall of Fame” på Arlanda. Hon har fått utmärkelser som Mensapriset och blivit utnämnd till både Supertalang och Superkommunikatör. Katarina är entreprenör sedan tio år tillbaka och jobbar nu med den senaste teknologin, exempelvis VR, AR, AI och datafusion inom bland annat utbildning och hälsa. Hon har skrivit åtta populärvetenskapliga böcker och är en frekvent inbjuden hjärnexpert i media. Nu är hon aktuell med boken ”Digital Tsunami – revolutionen som kan rasera eller rädda världen” utgiven vid Bonniers förlag.

Katarina Gospic vill implementera kunskap om hur vi använder avancerad teknologi på ett smart sätt i ett i syfte att främja hälsa, jämlikhet och hållbar utveckling. Hon menar att om vi vet hur saker fungerar kan vi styra våra beslut, oss själva och världen i önskad riktning.

 

Propell bjuder på lunch efter föreläsningen med möjlighet att mingla.

Evenemanget är kostnadsfritt, men anmälan krävs.
Sista anmälningsdag 26 sep.

Evenemanget sker inom ramen för projektet Smart Arena för innovation som finansieras av Tillväxtverket och Region Gävleborg.