fbpx
Translated by Google Translate
Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hur fungerar det med återhämtning och flexibla arbetsformer?

Ger flexibla arbetsformer mer balans i livet? Eller minskar tiden för återhämtning när kraven på tillgänglighet ökar? Möt Johanna Edvinsson, doktorand vid Högskolan i Gävle som berättar om sin forskning inom området flexibelt arbete och återhämtning. Välkommen på lunchseminarium i Hudiksvall eller digitalt.

Trenden de senaste åren har varit ökande sjukskrivningstal på grund av stressrelaterade symptom, där bland annat hög arbetsbelastning och arbetsintensifiering är vanliga bidragande faktorer. Studier visar att flexibelt arbete kan innebära förväntningar på tillgänglighet kvällar och helger och hos vissa skapa ett ökat behov av återhämtning. Samtidigt visar forskningen att en hög grad av kontroll över den egna arbetstiden ger ett lägre behov av återhämtning.

I projektet Flexibel omställning för hållbar innovation arbetar forskare tillsammans med små och medelstora företag i Gävleborg för att öka kunskap om och förmåga att ställa om till flexibla arbetsformer. Projektet bjuder löpande in alla intresserade till tematräffar för att ta del av aktuell forskning om flexibelt arbete ur olika perspektiv.

Nästa tematräff har tema återhämtning i det flexibla arbetslivet. Det ges också en kort presentation om projektet och om möjligheten för din verksamhet att medverka, missa inte chansen!

Innehåll

  • Flexibel omställning för hållbar innovation – vad handlar projektet om?
    Marina Heiden, projektledare Högskolan i Gävle
  • Möjligheter och utmaningar för återhämtning i det flexibla arbetslivet
    Doktorand Johanna Edvinsson, Högskolan i Gävle berättar om de senaste forskningsrönen
  • Dialog – tid för frågor och erfarenhetsutbyte; Hur kan chefer och ledare underlätta för återhämtning? Exempel på verktyg som strukturerar arbetet? Hur kan vi bli bättre på att mäta resultat i stället för timmar?
  • Summering & avslutning med lunch och fortsatt dialog för er som deltar på plats.

Anmälan

Att delta i seminariet är kostnadsfritt, men vi behöver din anmälan senast den 6 oktober. Glöm inte att ange om du vill delta på plats eller via Zoom.