fbpx
Translated by Google Translate

Utveckla din innovativa affärsidé

Fem tips för att utveckla din innovativa affärsidé

Propell erbjuder kunskap, kontakter och inspiration till dig med innovativa idéer i Hudiksvall, Nordanstig, Ljusdal, Ovanåker, Bollnäs, Söderhamn. Till oss kan du komma och få ett utifrån-perspektiv på din kreativa idé och träffa någon av våra innovationsrådgivare. Vi jobbar under sekretess och våra tjänster är kostnadsfria. Välkommen att starta din förändringsresa med oss - hör av dig så börjar vi med att ses fysiskt eller digitalt.

Utveckla din innovativa idé med Propell – vi guidar dig rätt

Propell guidar dig som idébärare till rätt aktör för att du ska komma vidare med din idé. Det kanske redan är skarpt läge och du vill undersöka dina tänkta marknader och kunder? Eller så vill du använda dig av något av de verktyg vi erbjuder för att vässa din plan?  Kanske vill du bygga ett team, då är vårt nätverk perfekt för att träffa andra innovatörer och entreprenörer. Hos oss kommer du alltid vidare.

samtal ideer

Vi hjälper dig att utveckla din innovativa idé och guidar dig rätt.

Hur gör ni för att testa min idé?

Innovationsrådgivning och kostnadsfri coachning

Det börjar med ett förutsättningslöst möte med våra idécoacher där du får dela med dig av dina tankar och berätta mer om din idé. Vi gör en behovsanalys och undersöker möjligheterna tillsammans för att planera vägen framåt efter dina önskemål och förutsättningar.

Skräddarsydda paket för din idé

Varje idé är unik och vi behovsanpassar alltid våra lösningar så att det ska passa dig och din idé.

Tillgång till utvecklingsprogrammet Idéfabriken

För att ge dig en stadig grund får du som samarbetar med oss möjlighet att söka till vårt utvecklingsprogram Idéfabriken. Där bygger du, tillsammans med din coach ihop ett skräddarsytt paket för din idé. I programmet får du ta del av etablerade verktyg och metoder inom idéutveckling som till exempel Design Thinking och Lean Startup kompletterat med bland annat pitchträning. Allt för att komma vidare med din idé.

Martin Askne och Christoffer Andresen med Business Model Canvas

Martin Askne och Christoffer Andresen med Business Model Canvas

Har du en smart idé, men saknar finansiering för att förverkliga den?

Vårt viktigaste uppdrag är att tidigt fånga upp innovativa idéer och tillsammans med många andra aktörer skapa rätt förutsättningar för att påbörja resan. Propell kan guida dig rätt bland alla aktörer inom det innovationsstödjande systemet i Gävleborg för att du ska hitta den finansiering som behövs för att förverkliga din idé. Våra innovationsrådgivare hjälper dig förverkliga din idé på bästa sätt.

Inget krav på affärsplan eller budget

Vi ställer inga krav på att du kommer förberedd med affärsplaner och budgetar – vi är nyfikna på din idé. När du är redo för nästa steg så kan vi använda vår långa erfarenhet av att hitta finansiering till idéer i olika faser, för att stötta dig framåt.

Brett nätverk som gynnar din idé

Vi sätter dig i kontakt med rätt personer för att undersöka olika möjligheter för dig för att du ska kunna förverkliga dina idéer och ge dig de bästa utvecklingsmöjligheterna att lyckas.

Tillgång till Sveriges forskningsinstitut RISE

Propell är ett samarbete mellan Hudiksvalls kommun, Region Gävleborg och Sveriges forskningsinstitut RISE, Research Institute of Sweden som har över 2700 medarbetare runt om i hela Sverige. Här finns experter på flera olika områden med allt från samhällsbyggnad, till digitalisering och bioekonomi.

Nära samarbete med Movexum, Gävleborgs företagsinkubator mfl

Genom att börja din resa hos oss, förbereder vi dig inför kommande utmaningar. Tack vare vår väletablerade relation med Gävleborgs företagsinkubator Movexum kan vi ge dig försprång till kompetens, kapital och förtur till Gävleborgs inkubatorprogram, Boost Chamber.

Vi har även ett nära samarbete med de innovationsstödjande och företagsfrämjande aktörerna runt om i hela Gävleborg, bland annat aktörer som Almi Gävledala, Sandbacka Science Park, Gävle Innovation Hub, FindIT, Nyföretagarcentrum i Hälsingland, olika näringslivskontor i flera kommuner, Hudiksvalls Hydraulikkluster med flera.

Vårt arbete bidrar i förlängningen till att utveckla och bredda det lokala näringslivet och till att attrahera kompetens och investeringar till vår region. Vi vill att hela vår region ska leva!

Kostnadsfritt och under sekretess

Vi jobbar under sekretess och våra tjänster är kostnadsfria. Hör av dig så börjar vi med att ses fysiskt eller digitalt. Välkommen att ta hjälp av oss.

but first coffee

Hör av dig till oss så tar vi en kopp kaffe (eller te, vatten, saft) ihop!

Fem tips för att utveckla din innovativa affärsidé

1) Anmäl intresse till Idefabriken. I programmet får du ta del av etablerade verktyg och metoder inom idéutveckling som till exempel Design Thinking och Lean Startup kompletterat med bland annat pitchträning.

2) Bygg ett bra team – kom till Propell för att träffa andra innovatörer och entreprenörer.

3) Testa din idé på tänkta marknader – delta i Idéfabriken och lär dig mer om olika verktyg och metoder för idéutveckling

4) Ta hjälp för att hitta finansieringsmöjligheter

5) Våga justera längs vägen och ge inte upp!

Kontakta oss om du vill få hjälp att utveckla din idé

Kontakta oss

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att ta del av spännande berättelser om vad som händer på Propell samt kommande event

Prenumerera

Exempel på idébärare och entreprenörer som vi har guidat framåt;

Tini Garments, Hudiksvall
LimeArc Process AB, Njutånger
La10cy AB, Hudiksvall
Workify, Hudiksvall
Rhinoc Hydraulics, Hudiksvall
SamSara Selected, Hudiksvall

Varför gör vi det?

Idag är de innovativa lösningarna viktigare än någonsin för oss som verkar i Hälsingland. Imorgon kommer de att vara helt avgörande. För att få fram de hållbara lösningarna samhället behöver. För att skapa jobben och bättre förutsättningar att leva här. För att rädda klimatet och för att stärka regionens konkurrenskraft.

Därför måste vi fortsätta odla den innovationskraft som finns överallt här, i vår närhet. Vi behöver de visionära entreprenörerna och idéerna som kan förändra världen i framtiden. Men vi behöver också den lösningsnära innovation som de etablerade företagen driver i satsningar på hållbar och digital omställning.

Och då behövs en plattform för att utbyta kunskap, erfarenheter, driva utvecklingsarbete och etablera helt nya samarbeten.

Den möjliggöraren ska Propell vara. Vårt mål och syfte är att alltid pusha eller guida dig vidare till nästa steg, vad det än är och vart du än ska. Vi ställer gärna de jobbiga frågorna. Men vi bidrar också med pepp, inspiration, kunskap, erfarenhet och ett omfattande nätverk. Allt för att alltid driva utvecklingen framåt.

Tillsammans.