fbpx
Translated by Google Translate

Unik AI-teknik öppnar nya marknader för Gävleföretag

T&S Engineering Intelligence har ambitionen att automatisera och förenkla designprocesser inom industrin. Tillsammans med Propell och affärsnätverket Enterprise Europe Network utforskar de möjligheter till nya samarbeten och internationella kontakter.

Erbjuder tjänst som AI-granskar ritningar

Det var ett gemensamt intresse för tillverkningsindustri och modern AI-teknik som gjorde att T&S Engineering Intelligence grundades 2019. Företaget med huvudkontor i Gävle, utvecklar och tillhandahåller en tjänst för att AI-granska ritningar och har som ambition att automatisera och förenkla designprocesser inom industrin.

– Med vår tjänst kan till exempel konstruktörer granska sina ritningar helt automatiskt utifrån företagens egna unika designregler, något som är väldigt effektivt, säger medgrundaren Axel Skyttner.

Företaget levererar en tjänst som förenklar framtagandet, granskningen och analyseringen av olika typer av ritningar.

– Vårt system tolkar ritningar med AI-teknik, vilket öppnar en mängd av nya möjligheter. Det gör det enkelt att granska ritningar automatiskt samt hitta och jämföra ritningar, säger Axel

Läs gärna mer om T&S Engineering Intelligence i en intervju hos vår kompis Movexum.

Utökar nätverket i Europa

Axel Skyttner är utöver medgrundare även den som arbetar på flera olika fronter i företaget.

– Mina uppgifter är många, det är allt från produktutveckling till att hjälpa olika kunder att komma i gång till att hitta nyförsäljning inom Europa, säger Axel

Tillsammans med Propells projektledare och Enterprise Europe Network rådgivare Susanne Nylén har T&S Engineering Intelligence undersökt olika typer av stödmöjligheter och bland annat fått tillgång till nya nätverk och kontakter runt om i Europa.

– Vi har fått jättebra hjälp, framför allt har vi blivit ihopmatchade med flera intressanta bolag inom Finland, Tyskland och Irland. Vi har även fått hjälp av ett nätverk i Sverige samt bra råd inför deltagande på internationella mässor och affärsutveckling, säger Axel

Blickar framåt

Inom två år hoppas företaget på att kunna implementera sin lösning hos flera stora företag.

– Huvudfokuset för oss de närmaste två åren är att implementera AI-granskningen hos stora tillverkande företag i Sverige och Europa, samtidigt som vi gör detta förbättrar vi kontinuerligt produktionen utifrån kundernas önskemål, avslutar Axel.

Är du också nyfiken på att veta mer om internationella möjligheter?

Kontakta Susanne Nylén

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att ta del av spännande berättelser om vad som händer på Propell samt kommande event.

Prenumerera