fbpx
Translated by Google Translate

Tre nya möjligheter att finansiera din idé

Är du intresserad av att söka finansiering för en innovativ idé eller ett utvecklingsprojekt? Här har vi listat tre aktuella finansieringsmöjligheter för startups samt små och medelstora företag som vill ta ett stort kliv framåt och söka upp till 2,5 miljoner Euro.  

Sök en innovationscheck i din region

Runt om i Sverige finns ett antal medlemmar från organisationen Swedish Incubators & Sciences Parks som hanterar Innovationscheckar. Det är en check för små och medelstora företag och startups som vill utvärdera en tidig innovationsidé med hjälp av extern kompetens.

Du kan söka upp till 100.000 kr och checken ska stärka ditt bolags innovationsförmåga och konkurrenskraft. Ansökningar kan bara göras av svenska bolag.

SISPs hemsida hittar du mer information, om du uppfyller kriterierna och om hur du hittar till en organisation som hanterar innovationscheckarna i din region.  Innovationscheckarna i Region Gävleborg hanteras av inkubatorn Movexum och Sandbacka Science Park.

Upptäck Europeiska finansieringsprogram

Europeiska Innovationsrådet (EIC) har syftet att identifiera och stödja banbrytande teknik och innovationer som har en potential att skala upp internationellt och bli marknadsledande. Till deras finansieringsprogram EIC Accelerator kan små och medelstora företag och startups söka för att skala upp innovationer med hög genomslagskraft.

I denna accelerator kan man få betydande ekonomiskt stöd, upp till 2,5 miljoner Euro och dessutom få tillgång till coachning, mentorskap och tillgång till andra investerare. Ansökningar kan göras av innovatörer från alla Eus medlemsländer.

Har du tankar och vill veta mer om ansökningsprocessen? Delta när Vinnova arrangerar ett digitalt informationsmöte den 31 mars 2022 om olika finansieringsprogram från EIC. Läs mer anmäl dig till det här

Pitcha din idé för affärsänglar

Affärsänglar är privatpersoner som satsar pengar i nya och lovande affärsidéer. Genom en affärsängel kan du få tillgång till kapital i ett tidigt skede som kan ta din idé vidare. Genom en affärsängel kan du även få tillgång till kompetens och nyttiga kontakter för att ta ditt företag framåt.

Hör dig för via din regionala inkubator för att se om det finns något nätverk av affärsänglar för just din idé eller besök Connect Sveriges webbplats.

I just Gävleborg, Dalarna och Västernorrland finns det nya bolaget Tregion Startup Invest, som investerar i startups utanför storstäderna med målet att stötta fler entreprenörer som är kvinnor.  Investeringsbolaget består av affärsänglar som kopplas ihop med startups som är anslutna till BizMaker, Dalarna Science Park och Movexum och som är i behov av kapital i tidigt skede.