fbpx
Translated by Google Translate

Tini Garments skapar skräddarsydda lyxplagg för alla

Detta är en återpublicering av en artikel från maj 2020.

Med flera idéer om att forma framtiden har Tini Warg, innovatör och formgivare, hängt på Propell i olika omgångar sedan starten 2015. Nu är hon aktuell med Tini Garments och erbjuder skräddarsydda plagg för den breda marknaden.

– Denna affärsidé bygger vidare på mina tidigare affärsidéer och Tini Garments handlar om att vi vill demokratisera skrädderiet och tillgängliggöra lyx för den breda marknaden, berättar Tini Warg.

Idéer växer fram

Tini Warg besitter en examen från Beckmans Designhögskola, har ett genuint intresse för mode, design och hållbarhetsfrågor samt gillar att tillbringa tid i sin egen lilla bubbla.

– Jag vill inte gärna definiera mig själv, men skulle nog beskrivas som filosofiskt lagd med många idéer. Idéer som jag hoppas kan forma framtiden till det bättre.

Första idén som Tini bollade med Propell Innovation under början av 2016 handlade om att ta tillvara på lokala resurser och få entreprenörer att sluta samman.

– Min första affärsidé handlade om hur man kunde ta tillvara på lokala resurser och tillgängliggöra dem för en större marknad genom att förädla dem med design. Det handlade om en modell där små entreprenörer skulle sluta samman för att skapa bra saker tillsammans – det slutade med att jag sålde den idén vidare.

Efter den idén var Tini med i en affärsidé kring växthusfönster och nu står hon här.

– Tini Garments är liksom spunnet utifrån allt jag har arbetat med tidigare och det känns egentligen självklart att det var här det skulle landa till slut. Det här arbetet får mig att känna mig hög på livet.

Skräddarsydda plagg för alla

Tini Garments är en så kallad pivotering* av Tinis tidigare affärsidéer och handlar om att demokratisera skrädderiet och tillgängliggöra det för den breda marknaden.

– Att gå till en skräddare ses ofta som något lyxigt och vi vill se till att flera får ta del av det. Skapa hållbara och skräddarsydda plagg – och om de är genomtänkta och av hög kvalité behövs det bara få till antalet.

Att ligga i framkant med digitala metoder är något som också är viktigt för Tini Garments, för att kunna erbjuda sina tjänster till många.

– Just nu möter kunderna en skräddare fysiskt flera gånger, men vi är angelägna om att ligga i framkant i den digitala utvecklingen med 3D scanning och digitala metoder för mönsterframtagning för att effektivt kunna skala upp och erbjuda vår tjänst till många. Stil som är hållbar på riktigt skall vara något för alla. Och eftersom skalbarheten bygger på att vi inte har egna skrädderier är känslan av vårt varumärke beroende av en stark digital närvaro, vilket är vårt stora fokus.

Målet för Tini Garments är även att leverera bra kläder och öka självkänslan hos sina kunder.

– Vårt mål är inte bara att leverera kläder, utan också bidra till ökad självkänsla hos våra kunder. Vi gör detta för att vi tror att en hållbar värld bygger på hållbara människor. Vi vill att de som bär våra kläder ska känna sig trygga, stärkta och vackra.

Tini driver Tini Garments tillsammans med entreprenören Johanna Mörk.

– Johanna är vd, vilket är oerhört skönt. Eftersom idén utgår från mig och min estik är det värdefullt att ha någon annan som kan definiera varumärket och sälja in hur vi tänker. Sedan har vi ett gäng av engagerade konsulter runt oss. Så vi är helt klart ett bra team kring idén.

Propellprocess med användbara verktyg

– Från första början sökte jag mig till Propell eftersom det var en plats där man kunde få hjälp att formulera sig, här får man verktyg och stöd för att komma igång. Verktyg som man själv inte har när man sitter hemma och klurar på sina idéer.

Tini har genom åren utvecklat både sig själv och sina idéer – och genom coachning och självinsikt kommit fram till viktiga insikter.

– När man arbetar med olika idéer så lär man sig såklart saker under processens gång. Till exempel har jag kommit fram till att jag inte kan göra allt själv, haha, tro det eller ej. Så med Tini Garments har fokus legat på fixade att fixa ett fantastiskt team – som kommer att ta oss framåt. Denna gång var jag tillräckligt uthållig med min idé och sen att det var helt rätt timing nu är bara en bonus, avslutar Tini.

Vill du följa Tini och hennes resa med Tini Garments?

Läs mer på https://www.tini.se/ och följ dessa kanaler: https://www.facebook.com/tini.garments/
Instagram: @tini.garments


*pivotering = justering av riktning, i startupsammanhang innebär det att man omvandlar ett misslyckande till ett lärande och justerar/ändrar i affärsmodellen.