fbpx
Translated by Google Translate

Ta dina unika idéer vidare – idécoachen tipsar

Hur ska man egentligen komma vidare med den där smarta idén som du tänkt på så länge? Vad gör man och vad finns det för hjälp att få längs vägen? Det här är något som är vardag för Simone Jonsson, idécoach på Propell. Hon har koll på hur du kommer vidare med din unika idé som kan handla om precis vad som helst.

– Det gäller att våga prata om sina idéer! Börja med släkt och vänner, men sedan måste du leta någon utifrån med en mer objektiv bild. Kanske sitter du på nästa stora innovation och inte tänker göra något med den? Så kan vi inte ha det, berätta om den för oss och vi hjälper dig vidare, inleder Simone

Spännande människor och intressanta idéer

Propell har fyra stora erbjudanden, ett av erbjudandena är innovationsutveckling och det är även här Simone har sitt största fokus.

– Jag har varit idécoach på Propell i snart två år och genom åren coachat många spännande människor med intressanta idéer. Det är alltid lika roligt när någon vill berätta om sina idéer för mig. Vi välkomnar dem som har unika idéer med en viss innovativ höjd, och vad innebär det då? Jo det ska vara någon ny tjänst eller produkt som kan förnya, förbättra eller förändra en bransch eller marknad, säger Simone

Gör din idé till nästa stora innovation

Simone har en utbildning inom affärsutveckling och gått kurs för att bli internationellt certifierad affärscoach. Med det i ryggen vet hon vilken typ av frågor man ska ställa när man möter människor med idéer.

– Jag bedömer inte dina idéer, utan du får metoder och verktyg för hur du kan ta reda på om det är en bra eller dålig idé att gå vidare med. Vi på Propell bidrar med kunskap, kontakter och inspiration. Det är kostnadsfritt och allt sker under sekretess. Så du kan känna dig trygg i att berätta om din idé för oss som jobbar här, säger Simone

Simone är även en av de drivande personerna bakom Propells olika eventarrangemang och har mycket kontakt med andra aktörer inom det innovationsfrämjande systemet, något som du med idéer behöver för att komma framåt.

– Kan inte vi hjälpa dig här hos oss så kan vi alltid hjälpa dig vidare till andra aktörer som vi har nära kontakt med. Du kommer alltid vidare på ett eller annat sätt, avslutar Simone.

Simones tips för att komma vidare med din idé

  • Googla på din idé – Tänk på att söka utanför Sverige också.
  • Våga prata med dina tilltänkta kunder, hur tänker de? Måste du ändra på något?
  • Om du inte vill berätta om din idé för någon utomstående ännu, prata i stället om problemet som din idé har en lösning på. Hur har en potentiell kund tänkt sig lösa problemet som din idé löser, kanske kan det hjälpa dig att göra din idé ännu bättre?
  • Om du vill komma vidare med din idé, skapa ett team kring din idé. Du kan omöjligt kunna allt om allt. Hitta människor som är lika engagerad som dig, är bra på olika saker, har olika bakgrund och kompetenser. Det kommer att gynna dig i längden.

 

Vill du också få hjälp att komma framåt med dina innovativa idéer?

Läs mer

 

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att ta del av spännande berättelser om vad som händer på Propell samt kommande event.

Prenumerera