fbpx
Translated by Google Translate

Nominera till Sveriges största innovationspris

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. Nu är det dags att skicka in nomineringar till priskategorier, SKAPA-priset och SKAPA-talang för unga innovatörer. Nominera dig själv eller någon företagare du känner, senast 31 maj 2024.

Det nationella SKAPA-priset är på 500 000 kronor, som kan delas på flera personer. Dessutom får de 24 länsfinalisterna vardera 10 000 kronor från Agne Johanssons Minnesfond samt diplom. Fler regionala priser kan förekomma. Juryn kan även utdela hedersom­nämnanden.

SKAPA-talang  är en tävling för dig som är lägst 20 och högst 30 år. Tävlingen finns till för att uppmuntra fler unga att våga tro på sina idéer och bidra till Sveriges utveckling. Prispengen är 250 000 kr och kan delas på högst tre vinnare.  Normalt 150 000:-, 75 000:- och 25 000:-. I år får länsvinnare av SKAPA-talang för unga innovatörer bara diplom, inga pengar men lokala prispengar kan tillkomma.

SKAPA har utöver priserna SKAPA-priset och SKAPA-talang flera andra priser; SKAPA-förebild, SKAPA-accelerationsstipendium, SKAPA-accelerationsstipendium och SKAPA-kommunikationspris. Läs mer om dessa och ansök här.

Om SKAPA
SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.