fbpx
Translated by Google Translate

Så fick Sabina och Johan hjälp med sina affärsidéer

Sabina Wixner och Johan Holtby är två företagare som fått hjälp med att utveckla sina affärsidéer av Propell, en regional innovationshub i Gävleborg.

– Jag hade inte varit där jag är idag utan det stödet, säger Sabina.

Sabina Wixner, legitimerad logoped, driver Röstfrisk. Fotograf: Emil Gustafson

Sabina bor i Hudiksvall och är legitimerad logoped. I 15 år har hon arbetat med att hjälpa människor som har röstproblem. Under sin karriär märkte hon att många som sökte hjälp ofta har gått länge utan att ta tag i sina besvär, men lika ofta är det på arbetsplatsen och i arbetsmiljön som problemet ligger.

– Det var det som fick mig att ta steget att starta Röstfrisk, en digital portal som jag hoppas kommer att hjälpa många arbetsgivare att förbättra sin arbetsmiljö.

Har du en affärsidé du vill utveckla? Läs mer om Propell och kontakta oss

”Det är viktigt att se helheten och titta på alla faktorer som påverkar rösten”, säger Sabina. Fotograf: Emil Gustafson

Sabina brinner för att hjälpa människor att använda rösten rätt och ser att många callcenterarbetare och lärare behöver bättre verktyg för att skydda sin röst.

– När man väl söker hjälp räcker det inte bara med röstträning, det är viktigt att se helheten och titta på alla faktorer som påverkar rösten, berättar Sabina.

Läs mer om vad Propell gör och fördjupa dig i case där vi hjälpt till.

Propell har hjälpt Sabina att våga satsa på sin affärsidé. Fotograf: Emil Gustafson

I den digitala portalen kommer arbetsgivare och medarbetare ha tillgång till röstergonomisk utbildning och olika verktyg, som har som syfte att förbättra arbetsmiljön för medarbetarna.

Att Sabina har vågat att ta steget fullt ut menar hon till stor del är Propells förtjänst. De har funnits där, coachat, peppat och hjälpt henne att gå på djupet med sin affärsidé.

Johan Holtby, produktutvecklare, driver CADcog tillsammans med Ylva Hansdotter. Fotograf: Emil Gustafson

Även för Johan, från Gävle har Propell betytt mycket.

– Ja, de utmanar mig och min kollega att se saker på nya sätt och utveckla våra idéer. De har också hjälpt oss att skriva ansökningar så att vi fått finansiering till att utveckla vårt företag, säger Johan.

Han driver tillsammans med Ylva Hansdotter företaget CADcog. De erbjuder tjänster till företag som jobbar med att utveckla avancerade produkter.

– Vi testkör produkterna innan de ska ut på marknaden, förklarar Johan.

Har du en affärsidé du vill utveckla? Läs mer om Propell och kontakta oss

”De utmanar mig och min kollega att se saker på nya sätt och utveckla våra idéer”, säger Johan om Propell. Fotograf: Emil Gustafson

Han är produktutvecklare i grunden och har under många år drivit eget konsultföretag. Det var på uppdragen i den firman han såg behovet bland företagare att få hjälp med att testa sina produkter med kunder. Läs gärna mer om CADcog hos företagsinkubatorn Movexum.

– Jag körde i gång 2020 och sedan i somras 2023 är det jag och Ylva som driver bolaget ihop.

Marknaden är i första hand Sverige, men de siktar även på att nå ut till en internationell kundkrets.

Både Sabina och Johan uppmuntrar andra som är i utvecklingsfasen av sin idé att ta kontakt med Propell.

– Vill man ha hjälp med sin affärsidé ska man absolut inte tveka att höra av sig till Propell, de är professionella i sin roll, säger Johan.

Både Sabina och Johan har varit i kontakt med Propells idécoach Simone Jonsson och Innovations- och startupcoach Martin Askne.

Vill du komma vidare med dina idéer?

Kontakta oss