fbpx
Translated by Google Translate

Prispengar till nya entreprenörer

Under tisdagen hade Propell besök av tjugo nya entreprenörer från Bromangymnasiet där pitchning av deras UF-företag stod på agendan. De unga entreprenörerna kunde kamma hem prispengar för att fortsätta utveckla sina idéer genom att pitcha sin idé för en jury.

– Pitcherna idag har handlat om allt från grillkorgar och drogtester till snygga kepsar, det är otroligt roligt att få höra deras idéer och deras engagemang, inleder Martin Askne, innovations- och startupcoach på Propell

Propell har under året samverkan med Bromangymnasiet och Ung Företagsverksamhet och deltagit i elevernas pitchträning inom deras kurs ung företagsamhet.

– Vi har under året deltagit vid tillfällen när eleverna haft UF lektioner och gett dem pitchträning och feedback, men nu var det ju dags att göra det på riktigt. Och för att göra det mer verkligt så hade vi denna gång verkliga prispengar i potten. Vilket kan bli både väldigt nervöst och lite skrämmande, men de gjorde ett fantastiskt bra jobb.

I juryn denna dag satt Julia Öhman, investerare på bl.a Tregion Startup Invest, Fredric Tegebro communitychef på  YEoS Young Entrepreneurs of Sweden och Martin Askne, Propell

– Vi vill vara med och driva på entreprenörskap och väcka innovationstankar. Det är ju framtidens företagare vi mött idag. Att få vara med och uppmuntra dem kommer att leda oss till ökat innovationsklimat fyllt av kreativa drivkrafter, säger Martin

Vinnarna för dagen

BeeWrapped UF tog hem vinstlotten och belönades med 4000 kr för bästa pitch utifrån investeringssynpunkt. Grillkorgen UF och Bakburken UF tog hem en gemensam andra plats och belönades med 3000 kr vardera, även dem för bästa pitch utifrån investeringssynpunkt.

Här är alla UF företag som deltog:

BeeWrapped UF (prischeck 4000 kr)

Bakburken UF (prischeck 3000 kr)

Grillkorgen UF (prischeck 3000kr)

Safe Drink UF

Hudikkeps UF

Ornament UF

Rebag UF

Martins tips för en bra pitch

  • Utgå från en vedertagen pitchmetodik som NABC pitch, då är risken för att du missar någon viktig del liten
  • Träna, träna och träna. Det finns inte en chans att bli bra på pitcha genom att vila dig i form eller läsa dig till hur det skall göras! Träna ofta och mycket och så fort du tycker att pitchen sitter så skall du utmana dig själv genom att börja om från början med en helt ny pitch.
  • Kom bort från skriven text så fort som möjligt, först via stödord på pitchkort i handen, sen stödord i bakfickan, sen bara stödrubriker. Till slut när du känner dig trygg och pitchsäker så kommer du oftast inte behöva titta ens på dina stödrubriker.
  • Träna in och ha fler pitchar “i bakfickan” för du vet aldrig vem du får framför dig. En investerare, en potentiell kund eller samarbetspartner. De har olika behov och behöver höra olika saker i en pitch.

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att ta del av spännande berättelser om vad som händer på Propell samt kommande event.

Prenumerera