fbpx
Translated by Google Translate

Nytt projekt hjälper företagen att ställa om

I augusti 2020 startade det spännande delprojektet Ställom Go! som handlar om att stärka konkurrenskraften och omställningsförmågan hos 20 små- och medelstora företag i Gävleborg där många drabbats hårt av Covid-19-krisen. Till skillnad från de flesta utvecklingsprojekt handlar uppdraget om utvecklingsinsatser för både ökad hållbarhet och digitalisering.

Ett lyxigt erbjudande

Under hösten 2020 har sex företag börjat sin förändringsresa, ytterligare sex företag kliver på förändringståget i mars och totalt under perioden oktober 2020 – juni 2022 kommer cirka tjugo företag att få ta del av konsultinsatser till ett värde av 80 000 kr för att göra direkta insatser inom hållbarhetsområdet och/eller digitalisering av verksamheten.

Satsar på arbetsplatskultur och energibesparingar

Ett av företagen som deltar är MittX i Färila som bland annat tillverkar aluminiumbågar till entreprenadmaskiner. De satsar på att utveckla sin arbetsplatskultur och sitt ledarskap inom området för social hållbarhet. Ett annat företag är Trainparts i Bollnäs som utför underhåll och tillverkning för järnvägsfordon. Trainparts fokuserar på att uppgradera till en mer modern och digital styrning av sin maskinpark som bland annat innebär energibesparingar. Ett bra exempel på hur digitalisering och hållbar utveckling ofta hänger ihop.

Ställom Go! är ett delprojekt inom Region Gävleborgs satsning Vi ställer om och projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden.