fbpx
Translated by Google Translate

Låt oss presentera Propells nya praktikant 

Vi vill välkomna EwaMaria Lidén från Ljusdal som praktiserar på Propell. Hon går sitt andra år på Mittuniversitetet i Sundsvall, där hon studerar Kommunikation- och PR. 

– Jag har alltid varit intresserad av att uttrycka mig verbalt och i skrift. Tror också att min tidigare erfarenhet av att ha jobbat i många olika branscher kan komma till nytta som blivande kommunikatör, berättar hon. 

Flytt till Hälsingland 

EwaMaria kommer ursprungligen från Ångermanland och efter musikstudier i Härnösand flyttade hon till Ljusdal för att ägna sig åt musik på heltid.  

– Jag har alltid älskat att göra kreativa saker som att sjunga, dansa och skriva texter, fortsätter hon. 

Utbildning med bra renommé 

Efter 16 år i musikbranschen jobbade EwaMaria inom offentlig sektor under många år och hösten 2021 började hon att studera. 

– Jag valde Mittuniversitetet eftersom deras utbildning har ett bra anseende. I utbildningen ingår viktiga ämnen som kommunikativt ledarskap, projektledning och etikfrågor, men också mer praktiska saker som att jobba med layout och hur man filmar med mobilen, säger hon. 

EwaMaria berättar att det finns både för- och nackdelar att studera när man är äldre. 

 – Jag har mycket nytta av att kunna koppla teorin till mina tidigare erfarenheter men de yngre ligger såklart steget före när det gäller teknik, säger hon.  

 Yrket i praktiken 

Under praktiken kommer EwaMaria att arbeta med text och bild som är relaterad till Propells verksamhet, som exempelvis nyhetsbrev och artiklar på hemsidan.  

– Det blir intressant att få insyn i vad yrket innebär i praktiken och inte bara i teorin. Jag vill lära mig så mycket det bara går, avslutar hon.