fbpx
Translated by Google Translate

Hälsingeföretag inspirerade på entreprenörsevent

Omställning, hållbarhet och mångfald var den röda tråden när Propell Innovation Hub medarrangerade det digitala innovationseventet Next Day i början av december. 

Från Hudiksvall bidrog entreprenörerna i Tini Garments med en ögonblicksbild från sin resa i modebranschen, där Tini Warg och Johanna Mörk vill göra det lättare för medvetna konsumenter att köpa hållbara måttanpassade plagg direkt från fristående skräddare runt om i landet i ett smart system. 

Från Hudiksvallsföretaget Ryon Märk berättade Liselotte Lättman om sitt arbete för att ställa om till omvärldens nya förutsättningar, bland annat genom samarbeten med oss på Propell, via våra kontaktvägar in i forskningsinstitutet RISE, och till Mittuniversitetet. Med det stödet rivstartade Liselotte Lättman en utveckling och digitalisering av företagets produkter, men även ta nya kreativa grepp inom marknadsföring. 

Från projektet Accelerate your business deltog projektledare Mitalee Kotak och berättade om var mångfald i affärslivet är en överlevnadsfråga, och projektdeltagaren och entreprenören Mayada Hashim, berättade om sina planer för att öka handeln mellan Sverige och Sudan, men även om drömmen om att bygga en ny spännande anläggning i Nordanstig.

Det finns många sorters stöd för företagare i Gävleborg. I panelen som samtalade om det ämnet fanns Ulrika Munther från Ljusdalsföretaget Enava med. Hennes erfarenheter av att driva ett entreprenadföretag parallellt med att ta fram en innovativ digital tjänst var ett spännande inslag under dagen. 

Utmaningarna är många i dessa covidtider. För Kronans pepparkakor och Lindhs bageri i Jättendal, raderades deras största marknad när flygtrafiken till och från Arlanda försvann över en natt. Hur gör ett företag för att överleva när kunderna går upp i rök? Det var några av de saker som Per-Ola Wadin och Ulf Broman delade med sig av till publiken. 

Propell Innovations startupcoach Martin Askne deltog även i en diskussion kring innovationsnoderna i länet och deras uppdrag och lyfte bland annat satsningen Idéfabriken som drag igång på bred front inom kort.

Länkar

Hälsingeföretagen ställer om (Ryon Märk och Kronans pepparkakor): https://youtu.be/N_XgAPFsLhg

Intervju med Mayada Hashim: https://youtu.be/7-2eAhSwnI0

Accelerate your business: https://aybusiness.se/

Next Day arrangerades av Region Gävleborg i samverkan med flera regionala innovationsaktörer.