fbpx
Translated by Google Translate

FoodFinder samlar aktuell information från de lokala haken

Har du någon gång sökt efter en meny från den lokala pizzerian, men inte hittat någon aktuell? Eller kanske missade du att det lokala haket hade din favoritartist på besök i helgen? Denna utmaning vill Martin Lindblom och Filip Tapper ta sig an genom sin affärsidé FoodFinder, en plattform som samlar aktuell information från de lokala restaurangerna.

– Vi vill göra det enkelt att hitta en aktuell meny och kommande event från det lokala haket i en och samma plattform, inleder Martin Lindblom en av grundarna bakom FoodFinder.

Problematiken bakom idén

Både Martin Lindblom och Filip Tapper är födda och uppvuxna i Hudiksvall och arbetar till vardags på Holmen Iggesunds kartongbruk. Idén till FoodFinder kom de på genom att de själva upplevde en problematik.

– FoodFinder grundar sig i att vi blev irriterade på att söka efter aktuella menyer hemma i soffan. Ofta är det man hittar flera år gammalt. Sen är det ju så att den lokala pizzerian ofta saknar en hemsida, så det är omöjligt att hitta menyn om man inte tagit en pappersvariant när man var där senast, säger Martin

Även om Google finns, är det inte alltid så lätt.

– Idag är det ju Google som gäller för att hitta menyer. Men jag kan tycka att det är rätt opersonligt och hopplöst att hitta en aktuell meny genom den sökmotorn. Jag tror många kan känna igen sig i att man letar runt på restaurangers facebooksidor och deras inlägg för att hitta någon form av meny, säger Martin

Martin och Filip

Martin Lindblom och Filip Tapper, grundarna av FoodFinder

Allt i en och samma plattform

Tanken med FoodFinder är att samla aktuella menyer och event från det lokala haket på en och samma plattform. Något som de i dagsläget inte sett någon annanstans, men de är medvetna om att det finns likvärdiga initiativ.

– Visst, idag finns det en väletablerad sajt som restaurangerna använder för sina luncherbjudanden, men det är ju bara luncherna. Vår ambition är att erbjuda något bredare och personligare gentemot kund. På vår plattform ska alla menyer och evenemang från restaurangerna finnas för alla dagar, säger Martin

Tanken är att plattformen ska vara lättöverskådlig och lättnavigerad, för både restaurangerna, användarna och förhoppningsvis även för turister.

– Det ska vara lätt för restaurangerna att dela sin aktuella information och smidigt för användarna att hitta allt på ett och samma ställe inom det geografiska område som man befinner sig. Det blir lätt att se vad som händer överallt. Och förhoppningsvis kommer det bli en plattform som även turister söker sig till, vilket i sin tur kommer ge mer liv till staden och orten, säger Martin

Undersöker intresset i Hudiksvall

Just nu genomför de en marknadsundersökning bland Hudiksvalls restauranger, för att undersöka om intresset finns för denna typ av plattform.

– Det har bara gått en månad av marknadsundersökningen och redan nu har vi 33 restauranger som hakat på. Och om vi skulle sträcka oss lite utanför Hudiksvall, mellan Enånger och Nordanstig så har vi räknat ut att vi kan komma upp till mellan 50-60 restauranger. Och där har vi inte räknat med de stora kedjorna så som Max, BurgerKing, Frasses och Pinchos, säger Filip

– Man blev rätt chockad över hur många ställen det finns att äta på i Hudiksvall. Till exempel så finns det cirka 13-14 ställen i Hudiksvall där man kan köpa pizza, fortsätter Filip

Planen är att de ska köra marknadsundersökningen i sex månader för att arbeta upp ett bra underlag som de sedan kan bygga vidare på.

– Idag använder vi oss av enkla program och enkel hemsida, men ambitionen är givetvis att utveckla och få hjälp med de tekniska bitarna. Ett önskvärt läge är att det ska bli ett självspelande piano med en användarvänlig app som går att skala upp och användas i fler städer, säger Filip.

Nya i Propell Coworking

Martin och Filip är sedan några veckor tillbaka även de nyaste gästerna i Propell Coworking, en kontorsyta i Propells lokaler för dem som har innovativa affärsidéer och som vill komma vidare snabbare. Här kommer de att få möjlighet att ta del av aktörerna som finns i det innovationsstödjande systemet i Gävleborg och få coachning framåt med sin affärsidé.

– Vi ser fram emot att få hjälp med vår affärsidé och allt vad Propell har att erbjuda, avslutar Martin


Vill du också få hjälp att komma framåt med dina innovativa idéer?

Läs mer

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att ta del av spännande berättelser om vad som händer på Propell samt kommande event.

Prenumerera