fbpx
Translated by Google Translate
Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utveckla din idé med Design Thinking – Kvällskurs

Väck din kreativitet och utveckla din idé med hjälp av Design Thinking. Under denna kurs får du ta del av metoden Design Thinking som designers ofta använder för att lösa komplexa problem. Det handlar om att förstå sina användare och deras grundläggande behov i ett tidigt skede. Något som kan vara mycket värdefullt för att du ska lyckas med utvecklandet av din idé.

Att utveckla din idé i Design Thinking processen

Till skillnad från traditionella problemlösningsmetoder som ofta är linjära och där man analyserar och sedan drar slutsatser, så är Design Thinking en praktisk metod där man testar sig fram. I Design Thinking utgår man från användarna, det vill säga de som faktiskt ska använda och dra nytta av en produkt eller tjänst. Att involvera användarna redan tidigt i designprocessen gör att vi skaffar värdefulla insikter om behov och beteenden som ligger till grund för att visualisera och materialisera idéer och koncept.

Kostnadseffektiv och tidsparande metod

Genom att visualisera våra idéer i enklare skisser, prototyper och berättelser som kontinuerligt testas och förbättras så skapar vi ett effektivt arbetssätt. Design Thinking som metod bidrar till att vi i ett tidigt skede kan upptäcka eventuella problem och därmed kunna förbättra våra idéer redan innan vi har en färdig lösning, vilket är både kostnadseffektivt och tidsbesparande. Under kursen går vi igenom Design Thinking och du får möjlighet att applicera metoden på just din idé.

 

Kursen leds av Christoffer Andresen, Propell och Malthe Vesström, Gävle Innovation Hub, båda erfarna innovationsprocessledare och handledare av idéworkshops enligt Design Thinking.

Utbildningstillfällena arrangeras i samarbete med Sandbacka Science Park och Gävle Innovation Hub i syfte att stärka idéer i tidiga faser.

Kursen är kostnadsfri