fbpx
Translated by Google Translate
Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tillämpad AI – kostnadsfri seminarieserie

Utforska olika aspekter av artificiell intelligens och dess praktiska användning. Ta del av fem föreläsningar där flera experter från RISE delar med sig av direkta tillämpningar och där du som deltagare bjuds in till interaktivitet och givande diskussioner. Anmäl dig till en eller flera föreläsningar som du vill delta på. Föreläsningarna sker digitalt varje onsdag under v.35-39 och arrangeras inom ramen för projektet Digikraft.

Under huven på generativ AI: från Chat GPT till Dall-E – Olof Mogren

30 augusti, kl09:00-11:00

Här kommer vi att dyka djupt in i generativ AI och utforska hur avancerade modeller som Chat GPToch Dall-E fungerar. Vi kommer att undersöka hur dessa modeller kan generera text och bilder med imponerande realism och kreativitet.

AI, samhällspåverkan och etik – Kristina Knaving

6 september, kl09.00-11.00

Denna föreläsning kommer att utforska bredare påverkan på samhälle och arbetsmarknad av AI, och betydelsen av etik inom området. Vi kommer att diskutera utmaningarna med ansvarsfull användning av AI och hur vi kan säkerställa rättvisa, transparens och integritet.

Modellering, simulering och tillämpad AI – David Eklund

13 september, kl 09.00-11.00

Denna föreläsning fokuserar på hur modellering och simulering kan användas inom tillämpad AI. Vi kommer att undersöka hur dessa tekniker kan bidra till att lösa komplexa problem inom olika branscher.

Datorseende med tillämpningar –  Tomas Olsson och Andreas Thore

20 september, kl 09.00-11.00

Datorseende är en viktig gren inom AI som handlar om att ge datorer förmågan att förstå och tolka visuell information. Vi kommer att utforska spännande tillämpningar av datorseende, inklusive bildigenkänning och objektdetektering.

AI, cyberhot och cybersäkerhet – Joakim Eriksson och Björn Palmertz

27 september, kl 09.00-11.00

Under den sista föreläsningen kommer vi att presentera möjligheter och risker med Internet of Things (IoT) och Artificiell Intelligens (AI), samt även beröra cyberhot och de olika sätten cyberattacker kan genomföras och några viktiga områden att beakta för att öka sin motståndskraft och förmåga att reagera på dem