fbpx
Translated by Google Translate
Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen till Next Day 2023!

En dag med fokus på innovation, inspiration och nätverkande, denna gång med temat cirkulär ekonomi. Här samlas vi i vårt gemensamma arbete för ett innovativt och hållbart Gävleborg.

I år sätter vi fokus på cirkulär ekonomi, vad det är och vad som menas med cirkulära affärsmodeller. Med oss har vi föreläsaren och omvärldsbevakaren Tobias Jansson som konkretiserar ämnet och kittlar våra tankar om framtidens hållbara ekonomi. Moderator är Sofia Sundström från Cradlenet, ett av världens äldsta nätverk för cirkulär ekonomi. Med sin långa erfarenhet av att coacha företag och organisationer i viktiga omställningsfrågor kommer Sofia att leda oss genom dagen.

Programmet belyser både utmaningar och möjligheter i arbetet med att stötta omställningen från linjärt till cirkulärt. Dagen bjuder även på goda exempel från företag som redan påbörjat sin cirkulära resa. Välkommen att ta del av inspirerande berättelser och mingla med kollegor!

Next Day är för dig som jobbar med att främja ett innovativt och hållbart Gävleborg. Du kan välja att delta antingen fysiskt eller digitalt på årets event, vid fysiskt deltagande kan du även anmäla dig till mingellunchen. Vi hoppas att så många som möjligt väljer att mötas på plats.

Säkra din plats och anmäl dig redan idag! Sista dag för anmälan är 16 augusti.

Program

Moderator: Sofia Sundström, Cradlenet.

8.30 Registrering och fika

9.00–12.00 Föreläsningar, intervjuer och goda exempel

Välkommen till Next Day
Patrik Stenvard, Region Gävleborg

Introduktion till Cirkulär ekonomi
Föreläsning av Tobias Jansson

Cirkulära affärsmodeller
Intervju med Martin Askne, Propell/RISE

Gemensamt uppdrag – främja, stötta och röja hinder
Intervju med Elin Skogens, Region Gävleborg och Daniel Oxbacke, Movexum

8 affärssteg för cirkulära affärer
Intervju med Ida Frid och Ann-Sofie Granzell, CirEko

12.00 Mingellunch

 

Next Day är en del av projektet Innovationsklivet som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF), Tillväxtverket och Region Gävleborg. Dagen arrangeras av Region Gävleborg tillsammans med samarbetspartners Movexum, Sandbacka Science Park och Propell. Läs mer om projektet och tidigare års Next Day här: Innovationsklivet – Region Gävleborg